Werkervaring

Maatschappelijk gedreven

Na mijn studie politicologie (UvA) werkte ik bovenop de politiek: eerst in Brussel (Europees Parlement), nadien tien jaar in Den Haag (BBO en Novib). Voor Novib coördineerde ik de samenwerking in belangenbehartiging voor Eurostep (Europa) en Oxfam (wereldwijd). Ik reisde met Kamerleden naar Afrika, organiseerde debatten en verkiezingscampagnes.

Van internationale samenwerking maakte ik bewust de omslag naar de maatschappelijke samenwerking in Nederland. Ik begeleidde de samenwerking van zes landelijke brancheorganisaties. En richtte Buurtalliantie op, een landelijk initiatief van 24 organisaties gericht op leren en innoveren in wijkgericht werken. Opnieuw ging ik met Kamerleden op reis, dit keer om inspiratie op te doen in Engeland.

Samenwerken in wonen, zorg en welzijn

Bij OxfamNovib, Aedes en Ymere was ik lid van het management. Ik zocht van binnenuit naar mogelijkheden en kansen om de samenwerking met andere organisaties aan te gaan. Sinds september 2014 werk ik als onafhankelijk procesbegeleider, alliantiemanager en kwartiermaker tussen organisaties. Meer weten? Zie mijn profiel op linkedin.